maandag 23 december 2013

Cocos Cake

Ingrediënten:

115 gram roomboter op kamertemperatuur
115 gram fijne kristalsuiker
2 eieren (L), losgeklopt
115 gram cocos
115 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
5 eetlepels zure room
1 eetlepel citroenrasp (Dr. Oetker)

Verwarm de oven voor op 180 ℃. Zet het rooster in het midden van de oven. Vet een cakevorm in en bekleedt deze met bakpapier.

Klop in een kom de boter en suiker luchtig. Voeg beetje bij beetje de eieren toe en klop goed na elke
toevoeging. Ik heb gebruikt gemaakt van mijn keukenmachine (kMix) met k-klopper.
Voeg cocos, zelfrijzend bakmeel, zure room en citroenrasp toe en klop alles goed tot één geheel. 

Schep het beslag in een cakevorm en bak de cake in 50 minuten bruin en gaar. 

Prik 5 minuten voor het einde van de tijd met een houten prikker in de cake, als er nog cake aanzit moet de cake nog even bakken.

Laat de cake 5 minuten rusten in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat deze helemaal afkoelen op een rooster.

De zure room en cocos zorgen dat de cake zacht en smeuïg is. De smaak is heerlijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten