zaterdag 30 november 2013

Tiramisu met Speculoos

Op de site http://lotusbakeries.be, staan veel heerlijke recepten met Lotus produkten. Ik heb er een smakelijk toetje voor je uitgezocht.


Ingrediënten:

  • 125 g Lotus speculooskoekjes
  • 250 g mascarpone
  • sterke koffie
  • 2 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • 50 g bloemsuiker
  • 2 el Amaretto
  • cacaopoeder of Lotus Speculoos Crumble. Ipv Speculoos Crumble kun je natuurlijk zelf ook speculaasjes verkruimelen

Bereidingswijze:
  • Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje
  • Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart
  • Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
  • Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
  • Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit
  • Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn
  • Leg ze op de bodem van een kom
  • Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème
  • Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer
  • Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
  • Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder of speculooskruimels over de tiramisu
 Een recept van : Dimitri Messiaen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten