Op de site http://lotusbakeries.be, staan veel heerlijke recepten met Lotus produkten. Ik heb er een smakelijk toetje voor je uitgezocht.
Ingrediënten:
- 125 g Lotus speculooskoekjes
- 250 g mascarpone
- sterke koffie
- 2 eierdooiers
- 1 eiwit
- 50 g bloemsuiker
- 2 el Amaretto
- cacaopoeder of Lotus Speculoos Crumble. Ipv Speculoos Crumble kun je natuurlijk zelf ook speculaasjes verkruimelen
Bereidingswijze:
- Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje
- Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart
- Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben
- Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel
- Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit
- Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn
- Leg ze op de bodem van een kom
- Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème
- Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer
- Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
- Strooi vlak voor het opdienen een laagje cacaopoeder of speculooskruimels over de tiramisu
Een recept van : Dimitri Messiaen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten