woensdag 4 december 2013

Citroen-Slagroom Gebak

Ingrediënten voor 6 porties:

3 vellen diepvries bladerdeeg
100 gram poedersuiker
5 eetlepels citroensap
150 gram Lemon Curd
250 ml slagroom
1 zakje slagroomversteviger
1 zakje vanillesuiker
100 gram volle yoghurt
2 theelepels geraspte citroenschil

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 ℃.

Leg de vellen bladerdeeg op een werkvlak en laat ze ontdooien. Snijdt de vellen doormidden. Leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier en prik er gaatjes in met een vork en bak ze in het midden van de oven 12 - 14 minuten. Daarna af laten koelen.

Snijdt het bladerdeeg horizontaal doormidden.
Meng 80 gram poedersuiker en 2 eetlepels citroensap tot een gladde massa. De bovenkant van het bladerdeegdeksel met deze glazuur bestrijken. Een 1/2 theelepel Lemon Curd met een lepeltje over het deksel uitsmeren en met een houten prikkertje door het glazuur mengen.

Klop de slagroom met vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Yoghurt, geraspte citroenschil, 3 eetlepels citroensap een 20 gram poedersuiker door de slagroom roeren. Verdeel de rest van de Lemon Curd over de bladerdeegbodem, smeer daar de citroenslagroom op en doe dan het bladerdeegdeksel er weer op.

Dit recept heb ik van een Duitse site en zelf vertaald.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten