vrijdag 2 januari 2015

Kokosmakronen



Ingrediënten voor 16 stuks:

2 eieren
1 tl vanille-extract
125 gr kristalsuiker
150 gr kokosrasp
1/4 tl zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
Klop de eieren met de vanille in een kom. Voeg suiker, kokos en zout toe en roer alles goed met een vork door om het kokos vochtig te maken. Laat dit mengsel 30 minuten staan.
Maak van 1 1/2 eetlepel van het kokosmengsel een bal. Leg deze op de bakplaat en maak met je duim een kuiltje in het midden van elke makroon. De buitenste randen zullen nu een beetje barsten, strijk deze met je vingers glad.
Bak de makronen 12 minuten tot ze helemaal gaar zijn en aan de bovenkant goudbruin. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
De makronen zijn in een blik of trommel een paar dagen houdbaar. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze ook invriezen.

Tip: doop de onderkant van de makronen in gesmolten chocolade.

Bron: Boek Zoete Lekkernijen van Gaitri Pagrach-Chandra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten