zondag 22 december 2013

Chocolade Scones

Ingrediënten:
5 eetlepels roomboter (kamertemperatuur)
225 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 eetlepel poedersuiker
50 gram chocoladevlokken 
ca. 150 ml melk
bloem om te bestuiven

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 ℃. Vet een bakplaat in met boter of doe bakpapier op de plaat.
Doe het bakmeel in een grote kom en voeg de boter toe. Meng dit met de vingertoppen tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
Roer de poedersuiker en de chocoladevlokken erdoor. Meng er zoveel melk doorheen dat je een zacht deeg krijgt. Doe dit echt beetje voor beetje want het is snel te nat en daardoor plakkerig.
Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek van ca. 10 x 15 cm en 2.5 cm. dik. Snijdt er 9 vierkantjes van.
Leg de scones op de blakplaat en bestrijk ze met melk. Bak ze in 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.
Ik had geen chocoladevlokken in huis en heb daarom 50 gram hele fijngehakte chocolade er doorheen gedaan. Daarom zijn deze scones donker van kleur. Maar ik ga ze zeker nog een keer maken maar dan met wel met vlokken, puur of gemengd!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten