TIPS

  • Marsepein bewaar je luchtdicht afgesloten op kamertemperatuur
  • Fondant en Gum Paste, bewaar je in een afgesloten plastic zak of plastic folie en deze weer in een luchtdicht afgesloten trommel
  • Haal de cupcakes na de baktijd uit de oven, en laat ze ca. 1 minuut in de vorm zitten. Daarna haal je ze uit de vorm en zet je ze op een rooster om verder helemaal af te koelen.
  • Controleer ongeveer 5 minuten voor het einde van de baktijd of de cupcakes gaar zijn. Dit doe je door met een houten prikker in de cake te steken. Komt deze er schoon uit, zijn je cupcakes gaar en klaar! 
  • Schep het beslag met een ijslepel in de vormpjes. Zo kun je eenvoudig steeds dezelfde hoeveelheid scheppen en valt het beslag makkelijk in de vormpjes. 
  • Als je gebruik maakt van een kant-en-klare cupcakemix, mix dan op de laagste of de middelste stand.
  • Als je gebruik maakt van een siliconen mold gevuld met marsepein of fondant, rol er dan met een kunststof roller een paar keer overheen en druk er tegelijkertijd op. Na 2 of 3 keer rollen komt de vorm er dan aan de roller, vanzelf uit.
  • Als je geen speciaal blad hebt om je fondant, marsepein of gum paste uit te rollen, doe dan plasticfolie over je glazen snijplank. Dit werkt ook prima.
  • Net voordat je de biscuit in de ovendoet, even besproeien met een plantenspuit met water, zo krijg je een keurig vlakke bovenkant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten