Dit recept is geschikt voor b.v. ca. 45 truffels. Je kunt dit portie ook prima verdelen en zonodig invriezen.
Ingrediënten voor het koekjesdeeg:
100 gram boter (b.v. Blueband)
60 gram kristalsuiker
115 gram basterdsuiker (de kleur maakt niet uit)
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
225 gram bloem (ik heb zeeuwse bloem gebruikt)
snuf zout
100 gram chocolade chips
Ipv chocolade chips, heb ik pure Chocolade Chunks (Funcakes) gebruikt en deze fijn gemalen. Je kunt er natuurlijk ook melk of wit doorheen doen of b.v. hagelslag.
Bereidingswijze:
Klop boter en beide soorten suiker romig. (Ik heb gebruik gemaakt van mijn keukenmachine met deeghaak). Voeg de melk en vanille-extract toe en mix tot dit goed is opgenomen. Voeg dan de bloem en het zout toe en mix tot er een kruimeldeeg ontstaat. Voeg daarna de chocolade chips (of in mijn geval de fijn gemalen chocolade chunks) toe en meng dit goed door elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten