zaterdag 14 december 2013

Chocolade Muffins met stukjes Chocolade


Ingrediënten:

200 gram bloem
25 gram cacao
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel Kaneel
115 gram bruine basterdsuiker
125 gram witte crispy chocolade, in stukjes
60 gram pure chocolade
2 eieren (L)
100 ml. zonnebloemolie
225 ml. melk
Anijshagel (De Ruijter)

Gaat je voorkeur uit naar andere chocolade, kun je dat natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak.

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200 ℃, rooster in het midden van de oven.

Zet een muffinvorm klaar met 12 papieren vormpjes (cupcakevormpjes) erin. Zeef bloem, cacao, bakpoeder en kaneel boven een kom. Roer de suiker en de witte crispy chocolade er door.
Klop de eieren met de olie schuimig en voeg geleidelijk (al kloppend) de melk toe. Ik heb gebruik gemaakt van mijn keukenmachie (Kenwood kMix) met ballongarde.
Roer de droge ingrediënten erdoor tot ze net gemengd zijn. 
Vul de papieren vormpjes voor driekwart met het mengel en bak de muffins 20 minuten. Aan het einde van de baktijd kun je een houten prikkertje in de muffin steken, komt deze er schoon uit zijn de muffins goed. Laat ze 2 minuten afkoelen en zet ze daarna over op een rooster.
Smelt de 60 gram pure chocolade (au bain marie) en giet dat over de muffins.
Laat het even stollen en bestrooi de muffins dan met de anijshagel.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten