Op de site van Laurasbakery heb ik een heerlijk recept gevonden voor bonbons met een vulling van koekjesdeeg.
In dit recept is het ei weggelaten, waardoor het een eetbaar deeg is.
Ingrediënten voor het koekjesdeeg:
100 gram boter
60 gram kristalsuiker
115 gram basterdsuiker
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
225 gram bloem (ik heb zeeuwse bloem gebruikt)
snuf zout
100 gram chocolade chips
In het originele recept wordt gebruik gemaakt van lichtbruine basterdsuiker, maar ik heb witte gebruikt. Je kunt dus ook prima donkerbruine gebruiken. De kleur maakt niet uit.
Ipv chocolade chips, heb ik pure Chocolade Chunks (Funcakes) gebruikt en deze fijn gemalen.
Bereidingswijze:
Klop boter en beide soorten suiker romig. (Ik heb gebruik gemaakt van mijn keukenmachine met deeghaak). Voeg de melk en vanille-extract toe en mix tot dit goed is opgenomen. Voeg dan de bloem en het zout toe en mix tot er een kruimeldeeg ontstaat. Voeg daarna de chocolade chips (of in mijn geval de fijn gemalen chocolade chunks) toe en meng dit goed door elkaar.
Maak nu balletjes van het deeg, ongeveer zo groot als soepballetjes en zet deze minimaal 1 uur in de koelkast.
Ingrediënten chocolade;
300 gram pure chocolade
Bereidingswijze:
Smelt 200 gram chocolade au bain marie. Zorg dat alle stukjes chocolade goed zijn gesmolten. Haal de pan van het vuur en doe in stukjes de 100 gram chocolade erdoor en roer dit net zo lang goed door elkaar totdat alle chocolade is gesmolten.
Haal de balletjes per 3 of 4 uit de koelkast en haal deze met een vork, lepel of bonbonvork door de chocolade.
Leg de balletjes op een bord met bakpapier, en laat ze goed hard worden. Ik heb er chocoladesnippers en kaneelsuiker op gedaan. Doe dit meteen als je de balletjes op het bord legt. Zo blijven ze goed zitten als de chocolade uithardt.
Ze zijn echt heerlijk! Ik ga het zeker nog vaker proberen, met witte- of melkchocolade of een andere smaak ipv vanille.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten