vrijdag 21 februari 2014

Caramel-Chocolade Shortbread

Het smaakt net zo lekker als dat het eruit zien.......
Voor een lage bakvorm van 23 x 23 cm 

Oven voorverwarmen op 180 

Ingrediënten voor de bodem:
115 gram boter
175 gram bloem
55 gram suiker

Bereidingswijze:

Meng de boter, bloem en suiker in een keukenmachine tot een deegbal. Doe het deeg in de vorm (voorzien van bakpapier) en strijk de bovenkant glad. 

Bak de koek 20-25 minuten in de oven totdat deze goudbruin is.


Ingrediënten caramelvulling:

175 gram boter (géén vloeibare!)
115 gram fijne (basterd) suiker
3 eetlepels Golden Syrup
1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)

Bereidingswijze:

Doe de boter, suiker, Golden Syrup en gecondenseerde melk in een pan en verwarm dit zacht totdat al de suiker opgelost is. Breng het al roerende aan de kook en laat het onder voortdurend roeren 6-8 minuten zachtjes koken totdat het mengel ingedikt is.
Schenk de caramel over de afgekoelde koekjesbodem en zet dit in de koelkast totdat het goed stevig is.

Ingrediënten chocolade toplaag:

200 gram chocolade naar keuze (ik heb gekozen voor crispy witte chocolade en melkchocolade)


Bereidingswijze:

Laat de chocolade au bain marie smelten en afkoelen. Giet dit daarna boven op de caramel en smeer het goed uit. 

Zet dit in de koelkast zodat de chocolade weer hard en knapperig wordt.
Mmmmmm.....heerlijk!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten