Roomboterkoekjes - Recept uit Bakken met de Cake Boss.
Genoeg voor minimaal 48 koekjes.
Ingrediënten:
460 gram roomboter op kamertemperatuur
220 gram fijne kristalsuiker
235 gram amandelspijs
4 eiwitten - XL
525 gram Zeeuwse bloem (gezeefd)
Bereidingswijze:
Meng de boter, suiker en amandelspijs net zo lang tot je een romig geheel hebt. Ik heb gebruik gemaakt van mijn kMix keukenmachine met k-klopper. Mix eerst op een lage stand, zet de mixer na 2 minuten op medium en meng alles nog 5 minuten.
Zet de mixer weer op de lage stand en voeg 1 voor 1 de eiwitten toe. Na elke eiwit het beslag met een spatel goed van de zij- en onderkant van de kom schrapen.
Voeg de bloem toe en mix tot dit net opgenomen is en het deeg glad. Doe het deeg in een spuitzak met stervormig mondstuk en spuit het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in ca. 12 minuten gaar totdat de onder- en bovenkant goudbruin is.
Volgens het recept kun je door de helft van het deeg 1 eetlepel cacao doen voor chocoladekoekjes. Ik heb zelf in een gedeelte van het deeg chocoladechunks van Funcakes gedaan. Deze zijn bakvast dus smelten ze niet in de oven.
Ik heb veel beslag over. Dit kun je in plasticfolie wikkelen en prima bewaren. 1 Week in de koelkast en 1 maand in de vriezer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten