woensdag 30 april 2014

Champagne Truffels

Ingrediënten: 
250 gram roomboter (kamertemperatuur)
250 gram suikerbakkerspoeder, gezeefd
100 ml slagroom
LorAnn Champagne 1/3 flesje
200 gram pure chocolade

De portie botercrème is voor ca. 48 truffels. Als je ze allemaal wilt maken heb je meer chocolade nodig. Ik heb 200 gram chocolade gebruikt voor 15 truffels. Maar de botercrème kan je prima bewaren in je vriezer voor een volgende keer.

Bereidingswijze:

Klop de roomboter goed zacht (ik heb gebruik gemaakt van mijn keukenmachine met k-klopper). Voeg dan het gezeefde suikerbakkerspoeder aan de boter en mix dit minimaal 10 minuten goed door elkaar. Voeg tijdens het mixen langzaam de room en de smaakstof toe. 
Leg bakpapier op een bord of schaal en spuit hier met een spuitzak met grote spuitmond toeven op het bakpapier.
Steek in elke toef een cocktailprikkertje en zet het bord ca. 30 minuten in de vriezer. Maak intussen de chocolade. 
Smelt de chocolade au bain marie totdat deze helemaal gesmolten is. Zet het vuur dan uit. Haal de toeven uit de vriezer en haal ze door de gesmolten chocolade. Het beste is het om het in kleine porties te doen, om te voorkomen dat je boter te zacht wordt. Draai ze goed rond totdat de chocolade er niet meer van afdruipt, zet ze terug op het bord en haal voorzichtig de cocktailprikkertjes eruit. Zet het bord in de koelkast om de chocolade goed hard te laten worden.

Als de chocolade nog niet helemaal hard is, kun je de truffels evt. nog door cacao, hagelslag, nootjes of cocos halen.
Ik heb gekozen voor de smaak Champagne van LorAnn, maar ze hebben nog veel meer heerlijke smaken!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten