zondag 24 november 2013

Appel - Crumble met slagroom



Ingrediënten: 
4 appels (bv Goudrenetten)
100 gram bruine basterdsuiker
1 1/2 theelepel kaneel
50 gram bloem 
zout
50 gram roomboter of margarine (Blue Band)
1/8 liter slagroom
1 eetlepel suiker    


Verwarm de oven voor op 200 ℃.

Vet een lage ovenschaal in met boter. 
Snijdt de geschilde appels in stukjes en doe deze in een schaal. Besprenkel de appel met 2 eetlepels water en 25 gram bruine basterdsuiker en schep alle appelstukjes goed om.
Meng de rest van de bruine basterdsuiker, kaneel, bloem en een snufje zout door elkaar. Snijdt de boter in kleine stukjes en meng die door het bloemmengsel zodat een kruimeldeeg ontstaat. Ik heb dat gedaan met het deegmes van mijn keukenmachine.
Voeg het kruimeldeeg toe aan de appels en schep heel goed door de appelstukjes zodat er allemaal kleine stukjes deeg door de appel komen.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de Appel-Crumble in 30 minuten bruin.

Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en doe een flinke schep op de warme of lauwe Appel-Crumble.
Je kunt dit als toetje serveren, eventueel nog met een bolletje room- of vannille-ijs of warme vanillesaus. Maar je kunt dit natuurlijk ook heel goed bij de koffie of thee serveren.

Heerlijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten