Deze koekjes heb ik gemaakt met 'gewone' pindakaas. In het recept wordt gebruik gemaakt van pindakaas met stukjes noot.
Ingrediënten:
200 gram bloem
1/2 tl zuiveringszout
115 gr (room)boter op kamertemperatuur
100 gr fijne kristalsuiker
100 gr lichtbruine basterdsuiker
1 ei (maal L)
225 gr pindakaas (met stukjes noot)
snufje zout
Bereidingswijze:
Zeef de bloem met het zuiveringszout. Klop in een andere kom de boter met de 2 soorten suiker licht en romig. Vermeng het ei, de pindakaas en zout met het bloemmengsel. Klop dit door het botermengsel.
Leg het deeg verpakt in aluminium folie minimaal 2 uur in de koelkast, nog beter is een nacht.
Verwarm de oven voor op 160 ℃.
Vorm balletjes van het deeg van ca. 3 cm en leg deze op 5 cm afstand van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Druk ze met een vork iets platter. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen. De koekjes zijn dan nog vrij zacht, dus om te proeven moet je ze goed af laten koelen.
Tip: druk wat chocolade druppels/chunks of pinda's voor het bakken in de koekjes
Bron: 500 Koekjes van Phillippa Vanstone & Carol Beckerman
Geen opmerkingen:
Een reactie posten