donderdag 8 mei 2014

Slagroom-Champagne truffels

Heerlijke slagroomtruffels met champagnesmaak!
Ingrediënten voor ca. 40 truffels:

250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
250 gram gezeefde suikerbakkerspoeder
100 ml slagroom
LorAnn Champagne Flavour, minder dan 1/3 van het flesje
Cocktailprikkertjes
400 gram pure chocolade (of natuurlijk desgewenst wit of melk)

Bereidingswijze:

Mix de boter zacht, voeg dan de gezeefde suikerbakkerspoeder toe. Als dit goed door elkaar gemixt is, giet dan al mixend de slagroom erbij. Mix dit alles tenminste 10 minuten door elkaar. Dan moet het wit en romig zijn. Als het geel blijft en te nat, voeg dan nog wat suikerbakkerspoeder toe. Doe als laatste de LorAnn Champagne Flavour erbij. LorAnn Flavours zijn heel geconcentreerd. Probeer eerst een paar druppeltjes en proef dan voordat je er meer bij doet. Anders wordt te smaak te sterk en is het zonde van je truffels.

Doe het beslag in een spuitzak met een tip met grote mond, en spuit toefjes op een bord met bakpapier. Prik in elk toefje een cocktailprikkertje. Zet dit minstens 30 minuten in de vriezer. Een dag van tevoren is ook geen probleem.

Smelt de chocolade au bain marie. Roer met een (siliconen) spatel de chocolade goed door zodat je zeker weet dat deze goed gesmolten is. Zet het vuur uit. Haal de botercrèmetoefjes in porties uit de vriezer. (Zo voorkom je dat de laatste al zacht zijn als je ze door de chocolade haalt.) Haal de toefjes door de chocolade, laat ze uitdruipen, draai ze rond en zet ze dan weer op het bord met bakpapier. Haal de cocktailprikkertjes eruit. Wacht je hier te lang mee, dan trek je de hard geworden chocolade stuk. Als je klaar bent zet je de truffels, zet deze dan in de koelkast om goed hard te worden. Bij deleukstetaartenshop.nl heb ik leuke doosjes gekocht. Heel handig met 3 binnendoosjes, zo kun je bv. verschillende smaken of kleuren scheiden. En het is natuurlijk ook heel leuk om dat zo weg te geven!

Tip: LorAnn heeft nog veel meer heerlijke smaken die je hiervoor kunt gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten