Ingrediënten cupcakes:
250 gram cupcakemix (Funcakes)
125 gram roomboter (kamertemperatuur)
125 gram eieren (2 eieren maat L)
Ingrediënten vulling:
250 gram Mascarpone
3 eetlepels bramenjam (zelfgemaakt)
Ingrediënten topping:
Fondant
Fondant roller
Siliconen mold
Voor de cupcakes, de cupcakemix, roomboter, eieren en de smaakstof ca. 4 minuten mixen op de laagste stand. Tussendoor
met een siliconen spatel goed al het beslag van de zijkanten en bodem
van de beslagkom halen. Met een ijslepel 12 cupcakevormpjes gevuld. Deze
plaats ik in een bakvorm. Daarna kan het de oven in. Na 18 minuten
kunnen de cupcakes uit de oven. Ik laat ze een paar minuutjes in de vorm
afkoelen. Daarna zet ik ze op een rooster om ze verder af te laten
koelen.
Voor de vulling heb ik 3 eetlepels zelfgemaakte bramenjam en 250 gr. Mascarpone in een kom gedaan. Dit heb ik goed gemixt.
Terwijl de cupcakes in de oven staan, ben ik begonnen met de bloemen van fondant. Ik heb gekozen voor een siliconen mold van een margriet. De fondant druk ik met mijn duimen goed in de vorm. En daarna rol ik er met de kunststof roller overheen terwijl ik er een beetje op druk. En na 2 of 3 keer rollen, komt de fondant uit de vorm aan de roller en kan ik de bloem er vrij gemakkelijk afhalen.
De bovenkant van de cupcake smeer ik nog een beetje af met de Mascarpone-bramenjamvulling.Daarna de margrieten erop geplakt......klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten