Ingrediënten:
100 gram havervlokken
150 gram patentbloem
100 gram palmsuiker (of lichtbruine basterdsuiker)
50 gram gemalen kokos
115 gram kokosolie (zacht)
2 eetlepels agavesiroop
1/2 theelepel zuiveringszout
1 eetlepel warm water
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 175 ℃ (electrisch) of 160 ℃ (hetelucht).
Vermeng de havervlokken, bloem, suiker en kokos door elkaar in een kom.
Vermeng de zachte kokosolie met de agavesiroop door elkaar met een spatel.
Kokosolie is normaal hard, maar boven de 25 ℃ wordt het zacht tot vloeibaar.
Roer het zuiveringszout met het warme water glad en roer dit door het kokosoliemengsel. Giet dit mengsel daarna door de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar.
Kneed balletjes deeg met je hand en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier met ca. 5 cm tussenruimte.
Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een taartrooster om verder af te koelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten