Verjaardagstaart gemaakt voor de zoon van mijn collega. Graag met veel chocola, dat is gelukt!
Ingrediënten voor de chocolade biscuit:
250 gram mix voor chocolade biscuit (Sweet Choice)
3 eieren maat L
50 ml water
Verwarm de oven voor op 175 ℃.
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix dit ca. 7 minuten op de hoogste stand van de mixer. Ik heb gebruik gemaakt van mijn kMix keukenmachine.
Mix nog 2-3 minuten op de laagste stand zodat eventuele luchtbellen verdwijnen.
Beboter je bakvorm en verhoog deze eventueel door bakpapier rondom te doen.
Bak de biscuit in het midden van de oven in ca. 30-35 minuten gaar.
Haal de biscuit direct na het bakken uit de vorm en laat deze afkoelen op een rooster. Snijdt de biscuit met een taartzaag twee keer door. Steek prikkertjes in de zijkant zodat je weet waar de lagen biscuit op elkaar moeten.
Maak intussen de aardbeienbavarois
Ingrediënten:
50 gram bavaroispoeder aardbei (Funcakes)
60 ml lauw water
250 ml slagroom
Bereidingswijze:
Klop de slagroom lobbig (bijna goed). Meng de mix met het water en spatel dit direct voorzichtig door de slagroom. Zorg dat je goed alle mix gemengd hebt.
Besmeer de lagen biscuit nu met de bavarois en zet de biscuit 1 uur in de koelkast.
Maak intussen de chocoladeglazuur
Ingrediënten:
350 gram pure chocolade in stukjes
115 gram roomboter op kamertemperatuur
85 ml slagroom
Bereidingswijze:
Smelt de chocolade au bain marie. Voeg dan de roomboter en slagroom toe en blijf af en toe roeren net zo lang tot alle roomboter gesmolten is. Haal dan de pan van het vuur.
Laat de chocoladeglazuur afkoelen totdat deze wat dikker en smeerbaar is. Dit kun je eventueel versnellen door de chocoladeglazuur in de koelkast te zetten.
Haal de biscuit uit de koelkast en besmeer de bovenkant en de zijkant met de chocoladeglazuur. Voor dit recept heb je ruim voldoende voor een dikke laag.
Strooi nog wat chocoladevlokken en poedersuiker bovenop de taart en voila!
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten