vrijdag 18 oktober 2013

Cupcake Caramel met gele botercreme

Ingrediënten cupcakes:
250 gram cupcakemix (Soezie)
2 eieren op kamertemperatuur (maat L)
100 gram roomboter op kamertemperatuur
30 ml water
smaakstof Caramel (Patidess)

Ingrediënten botercreme:
100 gram poedersuiker of suikerbakkerspoeder
100 gram mix voor botercrème (A Table)
250 gram roomboter op kamertemperatuur
200 ml melk of water
kleurstof Electric Yellow (Spectrum)
kleurstof Electric Blue (AmeriColor)

Voor de cupcakes:

Klop de boter romig. Voeg daarna de cupcakemix, de eieren en het water toe en mix dit net zo lang door elkaar totdat de laatste sliert meel verdwenen is. Tussendoor spatel ik het beslag goed los van de zijkant en de bodem. Voeg als laatste de smaakstof toe en mix dit goed door het beslag.

Als de cupcakes de oven in gaan, is dat 10 minuten op 150 graden. Daarna de temperatuur verhogen naar 180 graden en dan nog 10 minuten. De vormpjes vul ik altijd met een ijslepel.




Voor de topping:

Klop de mix met suikerbakkerspoeder en water of melk tot een lobbige crème. Zet de crème minimaal 45 minuten in de koelkast.












Klop 250 gram roomboter in ca. 8 minuten romig en luchtig. Meng de crème in delen door de roomboter.
Voeg als laatste een beetje kleurstof toe en mix nog een keer alles goed door elkaar.
Zet de botercrème desgewenst nog even terug in de koelkast om deze wat steviger te laten worden.
Met een kwastje met een kleurstof heb ik binnenin de spuitzak een lijntje getrokken. Let er wel op dat je begint in de Tip, om zodoende goed het effect te zien.
Als je dan een toef op de cupcakes spuit, krijg je door het gekleurde lijntje een leuk effect in de topping. 
Als laatste nog wat gekleurde strooisels erop gedaan.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten