donderdag 30 januari 2014

Cupcake Amandel met Witte Chocolade Topping

Verwarm de oven voor op 150 ℃.

Ingrediënten voor 10 cupcakes:

200 gram mix voor amandel cupcakes (Soezie)
2 eieren maat L (op kamertemperatuur)
15 ml water
75 gram boter (ik gebruik vloeibare boter)

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix dit tot de laatste sliert mix verdwenen is. Ik mix dit met de k-klopper van mijn keukenmachine zo'n 2 minuten door elkaar.
Schep de mix met een ijslepel in papieren vormpjes die in een bakblik zitten.

Zet de cupcakes 10 minuten in de oven. Verhoog dan de temperatuur naar 175 ℃ en laat ze nog 10 minuten in de oven staan. Haal de cupcakes uit de oven. Zet ze na 5 minuten over van het bakblik op een rooster en laat de cupcakes helemaal afkoelen voordat je de topping er op doet.

Voor de witte chocolade-topping:

Ingrediënten:

225 gram roomboter op kamertemperatuur
300 gram suikerbakkerspoeder of poedersuiker
175 gram witte chocolade
125 ml ongeklopte slagroom
1 snufje zout
1/2 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

Smelt de witte chocolade au bain marie. Giet de chocolade over in een droge kom en laat het afkoelen.

Doe de boter in een kom en mix dit goed zacht. Voeg beetje bij beetje de suiker en het zout toe. Mix dit tot een geheel met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg de slagroom en de vanille toe en mix dit luchtig. Vouw nu met een spatel de afgekoelde witte chocolade door het mengsel. Mix nu het gehele mengsel met de mixer op hoge snelheid tot een luchtig en fluffy geheel. Doe de topping in een spuitzak met top en spuit een mooie toef op de cupcakes.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten