vrijdag 21 augustus 2015

Cupcakes met palmsuiker en kokosolie



Ingrediënten:
  • 125 gram kokosolie op kamertemperatuur
  • 125 gram palmsuiker
  • 125 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels sojamelk 
  • 2 Eieren maat L op kamertemperatuur                                                                                                  


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 ℃.

Doe de kokosolie in een kom en voeg in twee keer de palmsuiker toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer (ik heb het met mijn kMix keukenmachine gemixt, stand 3). Hierdoor kan de palmsuiker beter worden opgenomen door de kokosolie en wordt je beslag luchtiger. Mix de kokosolie en de palmsuiker goed door elkaar, totdat er een luchtige massa ontstaat.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer als je een ei hebt toegevoegd.Voeg nu in twee keer het gezeefde zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de sojamelk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar tot een luchtig en glad beslag.  


Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. 
Bak de cupcakes in 25 minuten gaar in het midden van de oven.



Haal ze aan het einde van de baktijd uit de oven en laat ze iets afkoelen. Zet de cupcakes na ca. 5 minuten van het bakblik over op een rooster om verder af te koelen.




Ik weet niet of het door de palmsuiker komt, maar het bovenste randje van de cupcakes is heerlijk knapperig, net als een koekje. De smaak is prima en het cakeje is ook lekker luchtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten