BASISRECEPT CHOCOLADETOPPING

Ingrediënten voor 12 cupcakes
300 gram pure chocolade in kleine stukjes ( met minimaal 70 % cacao per 100 gram)
250 ml slagroom (ongeklopt)
1 theelepel vanille extract
Methode
Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water op middel hoog vuur. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade zachtjes smelten. Roer tussentijds niet, wacht tot de chocolade helemaal is gesmolten.
In een een andere kom breng je de slagroom rustig aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de gekookte slagroom heel langzaam en beetje bij beetje bij de gesmolten chocolade. Met een spatel roer je alles steeds rustig door elkaar. Neem de tijd om de slagroom rustig toe te voegen en te combineren met de chocolade, op deze manier ontstaat er een mooie emulsie.
Als de topping redelijk is afgekoeld, kan je de topping op de cupcakes aanbrengen met een spatelWanneer je de topping wilt gebruiken om mooie chocolade swirls te spuiten op de cupcakes, laat dan de topping dan minimaal 2 uur afkoelen op kamertemperatuur.
Je kunt dit recept natuurlijk ook prima maken met witte- of melkchocolade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten