zondag 5 januari 2014

Cranberrysaus met Peer en Kaneel

Zelf heb ik 100 gram minder cranberries gebruikt dan het recept aangeeft. (Ik had nl. niet meer maar de smaak is er niet minder om).

Ingrediënten:
250 gram cranberries
225 ml vers geperst sinaasappelsap
200 gram kristalsuiker
2 handperen
100 gram honing
1 kaneelstokje

Bereidingswijze:

Verwarm de sinaasappelsap tot dat deze begint te koken en voeg dan de suiker toe. Roer net zo lang tot de suiker helemaal opgelost is.
Voeg dan de cranberries toe.
Laat dit ongeveer 10 minuten koken totdat de cranberries zijn geknapt.
Snijdt de peren in kleine stukjes en voeg dit tezamen met de honing en het kaneelstokje aan de cranberries.
Roer alles voorzichtig door elkaar en laat dit nog ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
De saus wordt dikker zodra deze een beetje afgekoeld is.
Heerlijk over vla of (Griekse) yoghurt, bij ijs of over gebak.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten