zaterdag 30 november 2013

Chocolade Cake met Anijsroom



Ingrediënten:
  • 75 gram roomkaas (naturel)
  • 175 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 ml melk
  • boter om in te vetten en bloem om te bestuiven
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels gestampte muisjes
Bereidingswijze:
Deze chocoladecake is met roomkaas gemaakt. De roomkaas geeft de cake een sponsachtige structuur.

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 °C. 
  • Klop de roomkaas, boter, suiker en een snufje zout met de mixer luchtig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe; elk ei moet volledig zijn opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Het kan lijken alsof het beslag schift (het wordt dan bijna korrelig), maar dat verdwijnt zodra je de bloem toevoegt.
  • Zeef de bloem, cacao en het bakpoeder en voeg het beetje bij beetje toe aan het beslag. Roer de melk erdoor.
  • Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  • Schep het beslag in de vorm, plaats de vorm in het midden van de oven en bak de chocoladecake in 60-70 minuten gaar. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
  • Haal de cake na 20 minuten uit de vorm en laat de cake verder afkoelen op het rooster.
  • Klop intussen de slagroom met de gestampte muisjes lobbig. Snijd de cake in plakken en schep de anijsroom ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten