woensdag 14 augustus 2013

Cupcake chocolade met Champagnetopping


Ingrediënten cupcakes:
125 gram roomboter (kamertemperatuur)
125 gram kristalsuiker
2 eieren (maat L)
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
4 eetlepels cacao

Ingrediënten topping:
45 gram bloem
240 ml melk (kamertemperatuur)
200 gram roomboter (kamertemperatuur)
200 gram poedersuiker
1/3 smaakstof Champagne (LorAnn Oils)
oranje kleurstof

Voor deze cupcakes heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de recepten van cupcakerecepten.nl.  Ik heb het recept chocolade cupcakes en basisrecept frosting gebruikt. De chocolade cupcakes zijn volgens het basisrecept cupcakes, maar dan als laatste 4 eetlepels cacao vermengd met 4 eetlepels warm water toegevoegd.

Als eerste begin ik aan de frosting aangezien je deze aan het begin op kamertemperatuur moet laten komen en aan het eind één keer 15 minuten in de koelkast moet zetten. 
45 gram bloem met 240 ml melk goed door elkaar roeren, daarna op het vuur zetten en zachtjes aan de kook brengen. Zo wordt het steeds dikker. Als er een prikkertje in blijft staan is het goed, kan het van het vuur. Plasticfolie er over en op kamertemperatuur laten komen.
Dan 200 gram roomboter luchtig mixen en in gedeeltes 200 gram poedersuiker toevoegen. Steeds mixen op de middelste stand en na het toevoegen van de suiker.
Daarna voeg ik een klein beetje smaakstof Champagne van Lorann Oils toe en wat oranje kleurstof. Als laatste het bloem-melkmengsel aan de creme voegen, afdekken met plastic folie en minimaal 15 minuten in de koelkast zetten.

Nu het beslag voor de cupcakes. 125 Gram boter in stukjes snijden en dit met de mixer goed zacht mixen. Daarna in gedeeltes 125 gram kristalsuiker toegevoegen, steeds goed mixen. Ook weer op de middelste stand. Dan één voor één de twee eieren toevoegen en na elk ei goed mixen. Dan 125 gram bakmeel ook weer in gedeeltes toevoegen. Daarna nog 2 eetlepels melk toevoegen en dit allemaal nog 1 minuut mixen. Als laatste 4 eetlepels cacao mengen met 4 eetlepels warm water en dit toevoegen aan het beslag.

Nog een keer alles goed mixen. Eventueel met een siliconen spatel alles van de randen van de kom halen zodat alles gemixt wordt. Met een ijslepel 12 vormpjes gevuld.


Na 20 minuten uit de oven gehaald.

Daarna de topping op de cupcakes gespoten met een tip Wilton 2D, nog wat gekleurde strooisels erop gedaan.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten